Takläggning och tånagelmålning

Igår var Peder och Kim och hämtade våran nya soffa! Den är såå fin! Det blev superfint. Tydligen är den väldigt skön oxå för Peder slocknade efter middan Emelie lagade till oss. Emelie är som barnen. Hon surrar hela tiden och sen när hon blir tyst så började jag och Kim undra vad hon gjorde. Då målar hon stackars Peders tånaglar! Rosa! Det blev ju väldigt fint men... kanske inte så manligt... Vad lärde vi oss av det då? Jo somna inte med flatterfia i närheten! ;) Vi älskar dig Emelie! Se så snyggt! Både soffan, Peder och Emelie! Och tånaglarna förstås.. =)
Senare på kvällen blev det takläggning hos farmormoran. Vi kämpade och slet tills svetten lackade. Det är alltid så mycket kärlek när familjen Persson ska arbeta tillsammans. Vi hackar på varandra, vi klagar, vi skriker, vi gormar.. mamma försöker medla för att vi ska hålla sams.. men på nåt konstigt sätt så är vi aldrig ovänner. Kanske just för att mamma är där och håller ordning. =) Vi har två självutnämnda basar. Jag åsså (den riktiga) Pappa. Vi tror oss bestämma. Sen har vi dom andra som bara gör som vi säger. Eller dom ska göra det men det händer inte så ofta. Två kungar på samma tron verkar kanske trångt men taket ligger då där det ska och vi är fortfarande vänner.. =) Här nedan ser vi en bild på den verkliga basen som pekar med hela handen och ingen törs annat än göra som hon säger i rädsla för att bli utan bullar. =P
Man kan ju inte bara arbeta. Man måste ju posera för kameran oxå... =D Å så här ser det ut när jag hinner lägga mina tegelpannor fortare än dom nedanför hinner få upp fler.
Men å andra sidan hade dom där nere fullt sjå att bära bort dom gamla pannorna utemellan.
Alla gjorde ett kanonjobb! Och den bästa belöningen är när man får gå in till farmor och fika hennes bullar efteråt. Tydligen var det Peder som gjorde det bästa jobbet för han var den som fick en bullpåse med sig hem.

Kommentarer

marklund sa…
Nog vet man vem som jobbade hårdast, det såg man på bullpåsen :P
Åsa sa…
Svar: Jojo.. i din värld kanske det var så.. och snäll som jag är så låter jag dig tro det. ;)

Populära inlägg i den här bloggen

ostor.blogg.se

Ny bloggadress!